Cum sa te pregatesti pentru implementarea EDI

A investi in tehnologii noi presupune, de obicei, cheltuieli uriase si eforturi pe masura. De aceea, este firesc sa iti doresti sa planifici pentru a te asigura ca investitia merita. Cu siguranta ca implementarea EDI nu face exceptie de la acest caz.

Sursa: http://www.expertfortran.com/two-types-edi-implementation

Ce te intrebi este probabil: ”Ce pot face eu mai exact pentru a ma asigura ca investitia are rezultate pozitive?” In acest caz, cea mai buna solutie este sa efectuezi o revizuire strategica, care te va ajuta sa iti dai seama in ce moduri aplicatia EDI iti va impacta afacerea. Cu toate acestea, atunci cand faci acest exercitiu mental este esential sa iei in considerare urmatoarele trei elemente esentiale ale unei revizuiri strategice de succes:

De ce alegi sa implementezi EDI?

Oricat de incredibil ar parea, multe companii sunt atrase doar de noutatea ultimelor tehnologii de pe piata. Astfel, in loc sa se gandeasca la modurile in care implementarea ajuta la dezvoltarea companiei, acestea se gandesc doar la avantajul tehnologic pe care il vor avea in fata competitorilor. Dar de multe ori, acesta este un avantaj care, de sine statator, nu va ajuta la castigarea pietei.

Daca iti doresti un pic mai mult de pe urma procesului de implementare, atunci ar trebui sa iti adresezi urmatoarele intrebari inainte sa continui:

Care sunt obiectivele tale privind implementarea EDI?

Inca de la inceput, incearca sa vizualizezi obiectivele pe care le ai pentru implementarea EDI. Ce rezultate astepti sa obtii? O reducere a timpului pe care angajatii tai il petrec introducand datele manual? O imbunatatire a relatiilor cu partenerii de afaceri? Sau poate ca, mai mult decat orice, iti doresti sa reduci din pasii inutili ai ciclului de afaceri. O mai buna conturare a asteptarilor tale iti va arata unde te pozitionezi si astfel vei putea sa si compari cu rezultatele reale, atunci cand sistemele sunt in picioare si functionale.

Imagineaza-ti procesul de implementare. Cum arata?

Vom elabora temele pe care trebuie sa le adresezi inainte de implementare. Este indicat sa identifici:

  1. Informatia schimbata in procesele de afaceri implicate.
  2. Partenerii lantului de aprovizionare care vor primi si trimite aceste informatii.
  3. Procesele de afaceri care vor fi impactate de noul sistem EDI.

Raspunsurile la aceste intrebari, impreuna cu identificarea punctelor care pot suferi transformari pozitive vor ghida mai bine procesul de implementare. Astfel vei sti si ce tip de informatii necesita convertire intr-un format EDI standard, precum si ce formate va trebui sa utilizezi in viitor.

Esti echipat corespunzator pentru a implementa un sistem EDI?

In timp ce bifezi punctele mentionate mai sus, intreaba-te si daca organizatia ta este echipata pe masura pentru a implementa cu brio un nou sistem EDI. Pentru ca acest lucru sa se intample, vei avea nevoie de o echipa de experti tehnici care pot face fata fiecarui aspect al implementarii. Pot acestia la randul lor sa ofere training si altor angajati, pentru a le arata cum sa utilizeze sistemul pentru a evita situatiile neplacute si intarzierile inutile?

Daca nu poti raspunde cu un ‘da’ clar, nu inseamna ca nu esti pregatit pentru o implementare EDI sau ca ar trebui sa iti abandonezi planurile. Acest lucru pur si simplu indica faptul ca ai putea beneficia de ghidare externa, din partea specialistilor.

Din fericire, exista multi furnizori de servicii EDI din care poti alege. Acestia sunt dedicati sa te ajute chiar de la primii pasi, pe tot parcursul procesului, pana cand sistemul este in folosinta, si chiar si mult timp dupa aceea.

Daca iti doresti o crestere a productivitatii si eficientei pentru compania ta, contacteaza-ne si vom lucra impreuna pentru a vedea cum putem atinge aceste obiective.